SAMTALSSTÖD VID SEPARATION

ensi-turvkoti-logo-.jpg

Vid samtal om separation kan du konfidentiellt prata med en sakkunnig om känslor, tankar eller saker som du oroar dig över.

Vem kan komma och prata?

Vi erbjuder samtalsstöd vid separation för familjens alla medlemmar; föräldrar, barn och ungdomar - tillsammans eller enskilt. Du är välkommen att prata oberoende av separationens skede, om du funderar på att separera eller när beslutet har blivit gjort. Det kan också ha gått flera år sedan separationen. Våra samtal är konfidentiella och vi erbjuder tider inom en veckas tid. 

Samtal med barn och ungdomar ordnas enligt deras ålder, exempelvis med yngre barn behandlar vi temat genom lek, uppgifter och sagor.​

Vad pratar vi om?

När du får samtalsstöd behandlar vi frågor som hör ihop med separationen och föräldraskapet, samt känslor som hör ihop med detta. 

Vi strävar efter att få vardagen att fungera smidigare och vi vill även stöda familjemedlemmarna i att använda sina egna resurser och styrkor.

Det behövs ingen remiss, för att boka tid. Våra tjänster är avgiftsfria för klienter (1-5 besök/klient). Tider kan bokas per telefon eller e-post.

Kontaktuppgifter

Sam 044 773 2431

Tilda 044 726 2452

erotyo@vaasanturvakoti.fi

 "Föräldraskapet slutar ej fastän parförhållandet tar slut - stöd finns,

välkommen att ta kontakt!"